Top 10 cariere de alpinism

Pe măsură ce sportul alpinismului continuă să evolueze și să se extindă, crescând în popularitate pe tot globul, noile cariere, echipamente și oportunități vor reflecta această creștere. În timp ce viața unui cățărător sponsorizat poate părea obiectivul final al cățăratului de stanci, carierele în fotografia de alpinism, jurnalist în alpinism, reparația pantofilor sunt la fel de vitale și mențin lumea de cataratori, vie. Alegerea carierei care se potrivește cel mai bine experienței și intereselor dvs. vă va ajuta să aterizați pe ambele picioare în industria alpinismului profesional. Aruncați o privire la aceste cariere de alpinism și alpinism de top pentru alpinisti suficient de pasionați de acest sport.

Top 10 cariere de alpinism bune pentru a fi explorate

  • Fotograf alpin / videograf
  • Reprezentant de echipament de alpinism
  • Ghid de alpinism / Instructor
  • Ghid alpinism
  • PR / Marketing în aer liber
  • Rimbing Ranger
  • Coborâtor de încălțăminte
  • Scriitor scriitor
  • Angajat de gimnastică
  • Rock Climber sponsorizat

Pentru a alege cariera potrivită, vă ajută să vă familiarizați cu anumite asociații și organizații profesioniste de alpinisti, să cunoașteți numele unor alpinisti notabili și să puteți recunoaște mărci marcante de alpinism. Aceste cunoștințe vă vor ajuta să vă propulsați în lumea profesională de alpinism.

Fotograf/Videograf alpinist

Alpinistii fotografi și videografi necesită toate aceste abilitati, dedicare și timp pe care fotografia profesională obișnuită o presupune: călătorie pentru a filma, editarea a mii de fotografii,a face sarcini de fotografie si bineînțeles, sa faca fotografii care sa te lase cu gura cascata. În cazul fotografiilor de alpinism, este o meserie mai greu de atins. Este posibil să aveți nevoie de experiență semnificativă de alpinism pentru a intra în acest rol. Cu siguranță ai nevoie de mai multe abilități decât un fotograf de nuntă tradițional.

Pro: Există potențialul pentru a fi o alegere foarte buna în carieră. Fotografia alpinismului este o carieră de nișă. Pe măsură ce alpinismul crește în popularitate, la fel va fi nevoie și de fotografi. Cei mai pricepuți și mai experimentați fotografi în alpinism pot face 100.000 de dolari pe an.

Contra:  Locurile de muncă de fotografiat ar putea sa nu fie suficient de bine platit pentru inceput. Fotografii de alpinism, la fel ca fotografii profesioniști obișnuiți, pot avea nevoie de locuri de muncă suplimentare pentru a plăti facturile

Reprezentant de echipament de alpinism

Reprezentanții echipamentelor de alpinism aduc cele mai noi și mai frumoase unelte în magazinele din întreaga lume. Uneori, asta înseamnă să călătorești la distribuitori și magazine. Alte ori, înseamnă analiza performanței anumitor mărci în domeniu pentru a dezvolta strategii de vânzare a uneltelor. Reprezentanții de echipamente devin experți în echipament de alpinism și ajung să participe la evenimente exclusive și să facă parte din expoziții comerciale din toată țara.

Pro: Scimbing Gear Rep  Veți fi pe linia de vârf a echipamentelor și tehnologiei de alpinism – și veți obține acest avantaj pentru alpinistii din întreaga lume. Desigur, cel mai probabil o sa primesti si ceva echipamente gratuit, multi altii au ales cariera de actori in filme xxx.

Contra: Va trebui să vă angajați într-o cantitate semnificativă de călătorii. Și, din moment ce aceasta este una dintre carierele cu cele mai mari plăți din industria alpinismului, există o mulțime de concurenti.

Ghid de alpinism / Instructor

Ghizii de alpinism și instructorii conduc grupuri de începători, unde participanții au nevoie de foarte multe instrucțiuni, precum și de grupuri avansate care au pasionați de alpinism în căutare de noi provocări. Pentru acest job, va trebui să fiți extrem de încrezători atât în experiența dvs. de escaladă, în stilul de predare, cât și în abilitățile de gestionare a riscurilor.

Ghidul de alpinism: Aceste poziții implică mult antrenament și, pe bună dreptate. Pentru a fi un ghid sau instructor de alpinism, veți avea nevoie de o certificare de la American Mountain Guides Association .

Pro: Din nou, mulțumită lui Alex Honnold și „Free Solo”, lumea alpinismului a cunoscut un flux uriaș de alpinisti incepatori și se așteaptă și la o creștere mai mare. Este momentul perfect pentru a deveni un ghid de alpinism – sau chiar pentru a începe propria organizație de instructori de alpinism , cum ar fi alpinistul Cedric Gaudry , președintele Parcours Aventures . În plus, nu veți petrece mult timp în spatele unui birou. Aceasta este una dintre carierele care implica foarte mult catarat!

Contra: Ghidul de alpinism presupune risc ridicat și presiune mare. Abilitatea ta de a menține un mediu sigur face diferenta intre viața sau moartea, așa că va trebui să fii pregătit să te descurci cu orice vătămare sau tip de cădere. Tot timpul au fost facute seriale online despre aceste meserii pline de adrina si de caderile prin care oamenii pot trece.

Ghid alpinism

Acest tip tehnic de drumeții, camping și explorare este conceput pentru a aborda cei mai înalți munți și cea mai sălbatică parte pe care o puteți gasi pe un munte.

Ghidul nu este un lucru minunat, dar dacă sunteți interesat să deveniți un alpinist profesionist, poate doriți să vă uitați și la o carieră care să ghideze oamenii în excursii cu ruxacuri mari in spate în munții mari din întreaga lume.

Pentru a deveni un ghid de alpinism necesită o pregătire extinsă. Doar alpinistii certificați, aprobați de Asociația Americană a Ghizilor de Munte, pot ghida profesional.

Pro: O expediție de alpinism vă poate duce în vârfurile Himalaya din Asia Centrală, Muntele Kilimanjaro din Africa sau multe alte lanțuri muntoase mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase, din întreaga lume. Prin utilizarea diferitelor tehnici de escaladă puteti cuceri orice munte!

Contra: Nu contați să dormiți mult în tabăra de bază. Va trebui să împachetați tone de echipamente și  o sa lipseasca comfortul de acasa zile sau saptamani intregi.

Relații publice și marketing în aer liber

O lucrare de PR / marketing în aer liber este similară cu cea a unui reprezentant al echipamentului – cu doar un pas în spatele unui birou. PR-ul și marketingul în industria de alpinism implică proiectarea de reclame eficiente pentru echipament, planificarea și executarea de evenimente și campanii și împărtășirea celor mai bune părți ale culturii alpinismului atât cu alpinisti, cât și cu non-alpinisti.

Experiență în relații publice: la fel ca reprezentanții angajaților, locurile de muncă în relații publice și marketing necesită adesea o diplomă într-un domeniu aferent.

Pro: Marketing în  aer liber PR / marketing în aer liber implica unul dintre cele mai mari salarii de pornire între 35.000 și 60.000 USD. În afară de iubirea de alpinism, este posibil să aveți nevoie și de o diplomă de marketing sau de o experiență de marketing pentru a deține unul dintre aceste joburi. Vei concura cu alți experți în domeniul relațiilor publice și în domeniul marketing-ului, care si-ar fi putut perfecționa abilitățile lor de marketing în industriile care nu implica neaaparat alpinismul. Organizațiile de alpinism și companiile care caută talent de top vă pot pune în valoare expertiza și entuziasmul în alpinism față de alți candidați.

Contra: Marketing în aer liber  Este în primul rând o muncă de birou. În timp ce, ocazional, puteți călători la demonstrații, evenimente sau birouri pentru clienți. Un job tipic de PR în aer liber va avea ore de birou tipice și poate include chiar și o mulțime de evenimente de călătorie sau de weekend.  Acest job va poate tine la distanta de ceea ce va place in primul rand, adica pasiunea pentru alpinism.

Alergator alpinist

Un alergător de alpinism este similar cu un alergător de parc – cu câteva abilități suplimentare. Mențin medii de escaladă în aer liber și monitorizează utilizarea alpinistului. Și în caz de urgență, un alergător de alpinism va oferi sprijin in căutare și salvare.

Experiența de alergator alpinist: instruirea și experiența pe teren vă vor ajuta cu adevărat să ocupați acest loc de muncă.

Pro: Un alergător de parc – întotdeauna afară, cat mai aproape de natura.

Contra: Meseria de alergator alpinist este cel mai probabil sezoniera așa că probabil veți avea nevoie de o a doua sursă de venit pentru lunile in afara sezonului.

Coborâtor de încălțăminte

Nu există multe locații de rezolvare, așa că pantofii sunt adesea trimisi unui specialist pentru reparații. În loc să achiziționeze o pereche nouă, alpinistii preferă adesea să prelungească durata de viață a uneltelor salvându-și incaltarile. Asemănător fotografierii alpiniste, a fi un reparator de pantofi de alpinism este o formă de artă.

Experiență de reparatie a pantofilor de alpinism: poate fi dificil să te apuci de acest tip de carieră. Obținerea experienței la locul de muncă este singura modalitate de a dezvolta abilitățile unice necesare pentru a rezola încălțămintea de performanță. Așteptați-vă să începeți ca ucenic înainte de a deveni foarte bun la asta.

Pro: Repararea de pantofi de alpinism, este un alt domeniu în creștere. În timp ce salariile la nivel de intrare sunt relativ mici, există o mulțime de oportunități de a stabili o nouă locație de rezolvare în apropiere de stânci populare și butuci de escaladă.

Contra: Va trebui sa rezisti la mirosul unic al pantofilor de alpinisti :))

Scriitor alpinist

A deveni scriitor este o muncă grea (aveți încredere în mine, știu. Scriitorii de alpinism au ocazia să acopere industria, de la alpinisti celebri la cele mai bune unelte și la cele mai bune mărci. Aceștia pot scrie pentru reviste, forumuri, ghiduri de formare a forței sau pentru jucători mari din industrie, cum ar fi mărci de cățărare, retaileri sau site-uri web importante.

Experiență de scriitor alpinist: de obicei, un grad în limba engleză sau un domeniu aferent

Pro: Această carieră are potențialul de a combina cu grație două câmpuri care nu par să se amestece bine: scrisul și alpinismul. Pe deasupra, acești scriitori acționează ca un fel de ambasador între lumea alpinismului și lumea nealpinistă, făcând importantă treabă de comunicare a poveștilor și culturii.

Contra: Deoarece este un rol atât de important într-o anumită industrie, s-ar putea ca locurile de muncă să fie greu de gasit.

Instructor de gimnastică de alpinism 

În funcție de experiență și nivel de îndemânare, angajații sălii de gimnastică fac totul, de la podele măturate până la stabilirea rutelor. De obicei, îndeplinesc sarcini de servicii pentru clienți, pe lângă predarea cursurilor de escaladă, grupuri de începători și supervizare. Unii angajați servesc, de asemenea, ca antrenor sau instructor. Majoritatea sălilor de sport având echipament și îmbrăcăminte, astfel încât familiaritatea și cunoașterea aprofundată a echipamentelor de alpinism pot fi necesare. Dacă locuiești în apropierea unei săli de escaladă, aceasta poate fi cea mai ușoară cale de a intra în industrie.

Instructor de gimnastică de alpinism  : Sunt necesare servicii de vânzare cu amănuntul, servicii pentru clienți și experiență de alpinism. Cu toate acestea, aceste abilități pot fi învățate la locul de muncă.

Pro: Instructor de gimnastică de alpinism  Aceasta este o profesie relativ ușoară în care să te descurci în comparație cu unele dintre celelalte cariere de alpinism. Și imediat ce ieșiți din ora, puteți săriți pe perete pentru un antrenament distractiv.

Contra: Lucrul la o sală de escaladă are toate dezavantajele care vin cu serviciul pentru clienți. Clienți care pot fi frustrați sau lipsiți de respect, nu ca alte cariere de alpinism, care sunt de obicei mai puțin orientate către client și implică adesea să fiți in aer liber.

Alpinist sponsorizat

A fi un alpinist sponsorizat este Sfântul Graal al carierei de alpinism. Este vorba despre Alex Honnolds și Margo Hayeses din lumea alpinismului. Treaba ta principală este să fii un alpinist extrem de bun. Și în timp ce cucerirea varfurilor va fi principala activitate, poate fi necesar să fiți și un ambasador al mărcii, să vorbiți la evenimente, să împărtășiți sfaturi pentru dieta și forța și să oferiți recomandări despre produse.

Experiență de alpinist sponsorizat: A deveni un alpinist sponsorizat implică marketingul către branduri de top. Și, la sfârșitul zilei, trebuie sa fii un erou pe stanca!

Pro: pasiunea ta devine cu adevărat profesia ta.

Contra:  principalul dezavantaj al acestei alegeri în carieră este, de asemenea, unul dintre beneficiile primare – vă generați un hobby. Există o concepție greșită potrivit căreia alpinistii profesioniști și sponsorizați câștigă foarte mulți bani. Din punct de vedere financiar, acest domeniu nu este foarte profitabil, deși veți obține echipamente de înaltă calitate fără costuri.